Sunday, April 3, 2011

Karmaiseva olo

Yritän koko ajan muistella miten selvisin tästä viimeksi, mitä kikkakolmosia käytin ja miten ihmeessä säilytin elämänhalun tajutessani että tätä tulee jatkumaan vielä viikkokaupalla. Tätä Ällöoloa siis.

Kuvotus, röyhtäily ja ällötys jatkuu vuorokauden ympäri, ei hetken lepoa tästä olosta. Yöllä kun poika herättää, silloinkin saa nieleskellä pahaa oloa. Oksentanut en ole vielä kertaakaan, mutta kakonut pytyllä jo useasti. Yritän syödä usein ja vähän, joka auttaa himppasen ja hetken. Mutta on hiukan vaikea keksiä mitä voisi syödä kun suurin osa ällöttää. Omenat on hyviä.
Keittiöön en voi mennä sillä joka pinnasta tuntuu huokuvan joku kamala haju; paistettu rasva, maitotuotteet tai pesuaineet. Kaikki lemppaa yhtä kamalille. Kun mies laittaa ruokaa joudun piiloutumaan yläkertaan suljettujen ovien taakse, peiton alle ja silti haju tavoittaa. Ruokaa en ylipäänsä kykene laittamaan, ja mietityttää miten saan lapsiparan tänään ruokittua. Nyt olisivat kaikki hyvät neuvot tarpeen, miten tästä selviää, ja miten oloa voisi helpottaa?

Muistin että tämä on kamalin vaihe raskaudesta, ja kuitenkaan en muistanut kuinka kamalaa tämä on. Kärsin tätä vaihetta nyt neljättä kertaa. Minulla on yksi lapsi. Kai sanomattakin selvää että kärsin tämän vaiheen erittäin mielelläni, kunhan vain saisin nauttia loppuraskaudestakin, ja siitä kaikkein ihanimmasta palkinnosta<3

No comments:

Post a Comment