Thursday, April 14, 2011

21,9 mm!

Eilen oli varaamani alkuraskauden ultra. En ollut ehtinyt asiaa jännäämään oikeastaan ollenkaan, sen verran paha olo on ollut nyt tauotta, ja kun kaiken kukkuraksi sekä minä että E ollaan molemmat oltu armottomassa lenssussa, on kaikki voimavarat keskitetty selviämiseen.
Mutta eilen se oli ja ruudulta näkyi pieni, tasan viikkoja ja päivä vastaava 21,9 mm pitkä heiluttelija! Sydän löi, jalat ja kädet näkyi jo selvästi ja selkärankaakin jo vähän ihasteltiin<3
Ihana pieni sintti, ja elossa! Mies oli ilmeisesti ehtinyt jännätä hiukan enemmän, niin helpottuneen oloinen tuo oli kuvia tiiraillessaan.
Nyt pitäisi varata tuo viikon 12 ultra. Meitä vain mietityttää kovasti mitä valintoja teemme. E:tä odottaessa oli helppoa kun oli vaan se niskaturvotusultra ja rakenneultra, nyt pitää valita ottaako pelkän tarkastelu-ultran jossa ei katsota niskaturvotusta vaan vain varmistetaan sikiön mitat, oikea sijainti ja hengissäolo vai ottaako niskaturvotusultran johon kuuluu pakollisena myös verikoe josta määritellään jotakin riskirajoja ja muita systeemejä. Lähinnä mietityttää se, kun on niin monta kertaa kuullut kuinka ne verikokeet ovat aika herkkiä, ja tuohon "riskiryhmä"-kategoriaan voi heilahtaa herkästikin, niin haluaako ottaa tietoisen riskin siitä että stressaa sitten armottomasti koko loppuraskauden vai olisiko parempi olla auvoisen tietämätön?
Kun kysyin että voivatko vaan katsoa sen niskaturvotuksen, oli vastaus että eivät, vaan verikoemääritykset on myös tehtävä. Plääh. Vaikeita päätöksiä, miten te olette tehneet ja miksi? Olis kiva saada vähän uusia näkökulmia tähän puntarointiin.

2 comments:

 1. Onnea ihanista ultrakuulumisista <3

  Esikoisesta me käytiin varhaisultrassa ja rakenneultrassa. Skipattiin siis koko alkuraskauden uä kokonaan. Nyt toisessa raskaudessa käytiin sekä varhaisultrassa, alkuraskauden ultrassa ja rakenneultrassa. Seulaa ei tehty alkuraskauden ultrassa. Ei haluttu, syitä siihen on monia, enkä niitä lähde nyt tässä erittelemään. Muutoin ultra tehtiin normaalisti, mutta veriseulaa ei otettu, eikä niskaturvotusta mitattu. Kätilö kuitenkin sanoi, että silmämääräisesti mittaamatta niskaturvotus näyttää normaalille.

  Mitä ikinä päätättekin, se on varmasti oikea ratkaisu perheellenne :)

  ReplyDelete
 2. Kiitos Katja!
  Hankalia ja monisyisyiä juttuja nämä. Päädyttiin nyt sitten lopulta hela hoitoon, jos sitten jotain on niin onpahan aikaa valmistautua. Näin ajateltiin.
  No mutta, en aio huolehtia ennen kuin on jotakin huolehdittavaa, nyt vaan nautitaan tästä mitä on<3

  ReplyDelete