Thursday, May 19, 2011

kontrolli

En kirjoittanut asiasta aikaisemmin koska en ollut asiasta huolissani, tai vaihtoehtoisesti en halunnut päästää koko asiaa tajuntaani. Mutta nyt se sinne kuitenkin pikku hiljaa hiipii, kun neuvolantäti soitti kontrolliajan.
Np-ultrassa, joka siis tehtiin hyvin varhaisessa vaiheessa, vauvan napatyvi oli aavistuksen liian leveä, 4 mm. Lääkäri sanoi sen todennäköisesti olevan fysiologista, eli kuuluvan kehitysvaiheeseen jolloin vauvan sisäelimet ovat vielä osittain työntyneenä napanuoraan ja näin tekevät napatyvestä isomman. Ja koska ultra tehtiin aikaisimmassa mahdollisessa vaiheessa, tuo kehitysvaihe oli hänen mielestään vielä päällänsä. Jostain olen aikaisemmin lukenut että elimet siirtyvät napanuorasta vatsaan kahdennentoista raskausviikon aikana, ja meillähän ultran mukaan oli tutkimushetkellä rv 11+2. Lääkäri antoi kuitenkin neuvolalle option; kontrolloikaa jos siltä tuntuu. Neukkis ei ollut koskaan kuullutkaan kyseisen kaltaisesta löydöksestä, ja tarkisti asian ultraääniyksiköltä joka siis halusi kontrolliultran. Eli nyt oltaisiin sitten matkalla jälleen yhteen ultraan ensi kuun alussa.

Minua ei ole huolettanut, mutta en myöskään ole sallinut itselleni esimerkiksi googlettamista, mikä on varmaan ollut ihan järkevää. Jotenkin lääkäri vakuutti minut vaarattomuudesta ja normaliudesta niin hyvin, että nyt kun neuvolan päässä reaktio olikin toinen, alkoi minuakin hiukan kaivelemaan. Mitä jos kaikki ei olekaan hyvin?

Toisaalta, on aivan turhaa ottaa asiasta stressiä sille ajalle mikä tässä nyt on odoteltava. Otetaan uutiset sellaisina kuin ne tulevat, sitten kun ne tulevat. Jälleen kerran.

5 comments:

 1. Mä oon monesti miettinyt, et olis varmaan helpompi, jos ei kävis missään neuvolassa ja ultrissa tai missään, tieto kun tuppaa lisäämään tuskaa. Mutta kyllä se toisaalta helpottaakin...olis se aika kova taakka kantaa, kun saiskin syliinsä kärsivän lapsen ja tietäis, että olis voinut asialle jotain tehdä :/ Silti tuntuu aina olevan yhtä mitäjossittelua koko raskausaika. Sitä pelkää pahinta ja toivoo parasta, ihan luonnollistahan se on.

  Pointti ehkä oli se, että musta googlen välttäminen on viisasta. Google tuskin kertoo sulle mitään sen yksioikoisempaa kuin lääkärin ja neuvolan eriävät mielipiteet, vaan tosiaankin sekottaa pakkaa vaan entisestään.

  Tsemppiä odotukseen, uskotaan ja toivotaan, että kaikki on hyvin <3

  ReplyDelete
 2. Juu, ei googleen, eikä varsinkaan keskustelupalstoille. Monet asiat raskaudessa on ihan oikeasti normaaleja, kuuluvat asiaan. Nykysin vain saadaan tietää lähes kaikki, kun tutkimusmenetelmät ovat niin hyvät. Luonnollisesti nuo tutkimukset sitten lisää ihmisten huolta ja aiheuttavat usein tarpeetontakin murhetta. Mutta kuten Maiju sanoi, jos niissä ei kävisi, miten eläisi sen kanssa, että olisi voinut tehdä jotain...

  Hengessä mukana, toivotaan, uskotaan ja luotetaan siihen, että tuo on täysin vaaratonta <3

  ReplyDelete
 3. Lämpimiä ajatuksia! <3 Kannattaa tosiaan pysyä poissa Googlesta ja ainakin keskustelupalstoilta.

  Mua kiinnosti tuossa vähän aikaa sitten yhden asian faktat ja sanoin miehelle, että menen googlaamaan. Lisäsin, että katson joltain oikealta tietosivulta, en mistään suomi24-ketjusta.
  Kun menin googlaamaan, mies vielä ohjeisti painokkaasti "Ei keskustelupalstoille!!"
  Tästä voisi siis päätellä, että tämä asia on osittain pitänyt oppia kantapään kautta... :P

  Tsemppiä, uskotaan parasta!

  ReplyDelete
 4. Kiitos kaikki!<3

  Olen pysytyellyt poissa googlesta ja kaikilta keskustelupalstoilta, ja ensi viikolla on sitten jo ultrankin aika. Uskon kyllä että stressi on tästä asiasta näin pysynyt minimissä. Kauhutarinoita kun tuo netti tuppaa olemaan piukkana.
  Olo on jotenkin hirmu positiivinen asian suhteen. Jos jotain ongelmaa paljastuu, se todennäköisesti ei ole mitään aivan mullistavaa kuitenkaan kun esimerkiksi ehjät aivot ja selkäränka viime ultrassa näkyivät. Meidän pikkuine joka tapauksessa<3

  ReplyDelete
 5. Olipas monta kirjoitusvirhettä;)

  ReplyDelete