Monday, May 9, 2011

50/50

Aika jännä juttu tämä sukupuolisuus tässä maailmassa.
Kaikkia tuntuu raskausuutiset kuullessaan kaikkein eniten kiinnostavan onko tulokas tyttö vai poika. Ja sitten heti perään kysytään muutama täsmäkysymys koskien muun muassa pahoinvointia, vauvan sydämensykettä ja mielitekoja sekä lopuksi tiiraillaan tarkasti vatsanaluetta. Tämän jälkeen julistetaan mutu-tuntuma!
Ja sitten sanotaan että on aika hyvä tässä hommassa, melkein koskaan ei mene pieleen:D

Minua veikkailut eivät sinänsä haittaa, ihan hauskaa ja harmitontahan tuo on, ja miettii sitä itsekin aina silloin tällöin asiaa. E:tä odottaessani asia otti jostain syystä enemmän aivoon.
Olisi hauskaa saada tyttö, ihan vain siksi että olisi kivaa kokea myös tytön äitiys, ja se kuuluisa tytär-äiti suhde (siitäkin huolimatta että oikeastaan ajattelen että olennaista on äiti-lapsi suhde, sukupuolesta viis). Toisaalta taas olisi hauskaa saada poika, että E:llä olisi veli. Ihanat pienet pellavapäiset veljekset!Oih ja voih!
Eli kaikin puolin olen siis aika mahtavassa tilanteessa kun toive todennäköisesti toteutuu, olipa tulokas kumpi hyvänsä<3

No toistaiseksi ei ole tullut vielä yhtään poika-veikkausta, kaikki ovat vakuuttuneita siitä että pikkusisko on tilauksessa. Eilen katsottiin yleiseksi huvitukseksi vanhalla kunnon sormuskonstilla ja varmuudeksi vielä kristalliriipuksellakin että kumpi se nyt sitten on? No tyttöähän tämäkin povasi.

Aika pitkä odotus on tämän veikkauksen tuloksen tietämiseksi sillä emme halua tietää sukupuolta etukäteen! Emme, vaikka todella moni tuntuu sitä odottavan. Hih, jännätään vaan!

5 comments:

 1. Mä en pystyisi olemaan kysymättä sukupuolta, molemmista halusin sen etukäteen tietää. Mulle se on ollut juttu, jonka olen tarvinnut vauvan tulon valmisteluun. Mutta ei siis kaikille se kuppi teetä! :D
  Ja mä myönnän kyllä, että olen kiinnostunut siitä, kumpaa joku odottaa. Mä en tosin tee mitään ennustuksia, kunhan kyselen ja olen utelias. ;-)
  Juu ja tutulta kuulostaa tuo sun pohdinta siitä, kuinka kumpikin sukupuoli olisi se "parempi". :)

  ReplyDelete
 2. Musta on ollut ihanaa, kun ei oo kysytty sukupuolta (vaikkakin pojasta se sitten viikkoa ennen syntymää synnärikäännöksellä selvisi vahingossa ja tuntui kyllä jo ihan hyvältä tietää siinä vaiheessa, auttoi jaksamaan loppuun asti), vaikka se tuntuu jostain kumman syystä lähinnä ärsyttävän muita :D Ja silti, kyllä mäkin oon utelias kuulemaan, jos joku tietää, kumpaa odottaa. Sen sijaan noiden veikkauksien suhteen olen ihan onneton enkä niistä niin perusta. Tai mun kohdalla ne perustuu ihan vaan siihen mutu-tuntumaan, mikä aina osottautuu vääräksi :D Mihinkään mahamalliin/ruokavalioon/tms-liittyviin enteisiin en usko.

  Mut ihan totta, niin onnekas tilanne ja sama kun meillä aikoinaan: ihan sama, kumman saa, kun molemmat on omalla tavallaan ihan äärimmäisen toivottuja :)

  ReplyDelete
 3. Lady,
  kyllä mullekin satunnaisesti maistuis just se kupillinen, silloin kun uteliaisuus saa vallan, mutta sitten mun lujatahtoinen mies on onneks peräseinänä,koska perimmiltään haluan pitää jännityksen;)

  Maiju,
  oon ollu havainnoivinani samaa, että se ärsyttää muita jonkin verran:D
  Ja ihan totta, kyllä muakin aina kovasti kiinnostaa tietää tulokkaan sukupuoli, kun joku kertoo raskausuutisistaan. Ja jopa veikkailenkin, mutta useimmiten vain pääni sisällä, sillä monia tosiaan tuntuupi ärsyttävän suunnattomasti se arvuuttelu.

  Joka päivä tajuan hiukan syvemmin miten onnekas saan olla kun vauva on tulossa, tyttö tai poika, niin ihan mieletön siunaus<3

  ReplyDelete
 4. Tervehdys, tulin vastavierailulle. :)

  Olen itse jo aikaa sitten päättänyt, että jos joskus maailmassa saamme lapsen, vauvan syntymästä kerrottaessa mennään vauvauutisointidiskurssia vastaan eikä kerrota oma-aloitteisesti sukupuolta. Pituus, paino ja terveydentila saavat luvan riittää. Sukupuolta joka tapauksessa kysytään, ja kysyttäessä kerrotaan tottakai. Varauksella suhtaudun myös vauvan sukupuolen selvittelyyn ennen syntymää - elämä kun on opettanut, että tietyn näköinen kroppa ei välttämättä tarkoita tiettyä sukupuolta. Kyllä se sukupuoli jossain vaiheessa selviää, mutta siihen asti mennään oletusarvoilla, joihin en itse tahtoisi luottaa turhan lujaa. Lapsi voi olla tyttö tai poika tai jostain sieltä väliltä. Variaatioita on ihan loputtomiin.

  Onnea odotukseen!

  ReplyDelete
 5. Kiva että tulit Eileithyia!
  Mäkin olen miettinyt että en halua sukupuolta selvitettävän etukäteen myöskään siksi että se voi luoda lasta kohtaan epäreiluja odotuksia, sen lisäksi että nuo ultraäänitutkimuksin tehtävät selvitykset eivät ole aivan luotettavia ja "tuloksen" muuttuminen, eli pojaksi sanottu onkin tyttö tai vice versa, voi luoda jopa vakavia ongelmia vanhemman ja lapsen tunnesiteen kehitykseen, jos vanhemmat ovat luoneet vahvan mielikuvan tulevasta lapsestaan. Sen lisäksi tosiaan aina on mahdollisuus myös siihen ettei fyysistä sukupuolta voidakaan määritellä kovin helpoin keinoin, koskaan ei tosiaan voi tietää! Sen vuoksi minäkin kirjoitin että todennäköisesti poika tai tyttö on tulossa:) Ja tulevastahan ei voi tietää, mikä on ihmisen psyyken ja fysiikan liitto. Mutta ihanaa on että sydämen alla kasvaa pieni ihminen, ihan oikea pieni persoona. Juuri sellainen jo nyt, kuin miksi hänet on tarkoitettu. Sanoinkuvaamattoman suuri ihme.
  Kiitos onnentoivotuksista!<3

  ReplyDelete