Friday, July 8, 2011

Rakenneultra

Hiukan jännitetty rakenneultra on nyt takanapäin. Sitä ehdittiin jännittää hiukan , mutta ei lainkaan samassa mittakaavassa kuin aikoinaan, sillä kummasti tuo jo mahan tällä puolella oleva yksilö pitää liikenteessä ja ajatukset tässä hetkessä. Mahan sisäinen yksilö taas muistuttaa itsestään ja elossaolostaan iltaisin, kun viimein ehtii lysähtää sohvaan muutamaksi vartiksi ennen aivan liian myöhäistä nukkumaanmenoa. Nuo iltaiset muistutukset kuitenkin pitivät pahimmat kauhut loitolla.

D-dayna veljeni morsiamineen saapui lapsenvahdiksi, jotta pääsimme miehen kanssa molemmat ultraan. Olin nimittäin siinä käsityksessä ettei ultraustilanteisiin saa tuoda lapsia. Mutta jo odotustilassa ollessamme kaksi pariskuntaa meni ultraushuoneisiin pienten taaperoiden kera. Että kaipa olin sitten väärässä, ja sitten harmittelinkin että olisihan se saattanut esikollekin olla kiva kokemus nähdä vauva ruudulta. Mutta toisaalta, jos jotain olisi ollut pielessä, en olisi halunnut että esikko on paikalla, ja voihan olla että hän ei olisi jaksanut keskittyä ja ultraus olisi mennyt mieheltä ohi.

Kaikki oli siis hienosti. Rakenteet kohdillaan ja näkyvissä. Vauva näytti pullukammalta kuin isoveljensä aikoinaan, mutta oli muutamia päiviä kasvussa jäljessä lasketusta ajasta, ei kuitenkaan niin että sitä olisi lähdetty muuttamaan tai että olisi syytä huoleen. Sukupuolta emme halunneet tietää, vaikka täti sitä kyselikin. Olo ultran jälkeen oli kovinkin onnellinen ja rakkaudentäyteinen<3
Kotiovella vastassa oli esikko kysyen "mamma katsoo vauvaa?" Olin ennen lähtöä selventänyt että käymme katsomassa vauvaa, että sillä on kaikki kunnossa. Hän oli selkeästi odottanut meitä asia mielessään ja halusi heti katsella kuvia. Masua hän käy silloin tällöin taputtelemassa ja toteamassa mamman masu, E:n vauva.

Tämä raskaus tuntuu etenevän hurjaa vauhtia. Vaivoja ei juurikaan ole, toisinaan pahoinvointi nostaa päätään ja kokonaiset päivätkin voivat olla vain pahaa oloa, allergiat ovat huipussaan lääkityksestä huolimatta ja se tekee olon tukalaksi ja selkä on esikon kantamisesta ja kropan muuttuneesta painopisteestä sekä monotonisista nukkumisasennoista johtuen ihan juntturalla, ja vanha ligamenttiongelma muljahtelee paikalleen ja pois koko ajan. Niin, ja toinen polvi on jostain syytä päättänyt alkaa yliliikkuvaksi ja etenkin öisin muljahtelee yli liikeratojensa ikävästi. Löystyneet paikatko syynä? Tiedä häntä.
No niin no olihan noita näemmä kun listaa, mutta olo on silti aivan mainio. Jaksan hyvin vielä juosta veljen karanneen koiran tai meidän karanneen pojan perässä, jonkin sortin imurointihulluus on iskenyt minuun ja sitäkin toimintoa suoritan useasti viikossa. Eikä yhden yhtä harjoitussupparia ole vielä edes ilmaantunut! E:tä odottaessa niitä tuli koiraa hissuksiin ulkoiluttaessa jo rv 16 alkaen,ja  imurointi loppui osaltani jo hiukan ennen puoltaväliä. Eli vaikka itsestä tuntuu että on kehnommassa kunnossa kuin esikoista odottaessa, eikä liikuntaan nyt tunnu olevan aikaa, olen ilmeisesti nyt kuitenkin kestävämpi kuin silloin. Tai sitten paikat on vaan niin venyneet ja rupsahtaneet jo, ettei ne jaksa laittaa hanttiin samaan malliin enää:P
No, sama se mikä syy, kunhan vain jaksaa ja voi hyvin.

Hiukan olen nyt alkanut pelätä raskausdiabetesta, vaikken oikein tiedä sen anatomiasta mitään. Olen yhtäkkiä saanut monen monta kiloa lisäpainoa, ja ruokavalioni on ihan pyllystä. Tai siis syön kyllä ihan hyvin, mutta herkuttelen siihen päälle ihan järjettömästi ja nyt siis kauhistuttaa. Haluaisin päästä neuvolaan jo pikku hiljaa juttelemaan asiasta, ja saada tietooni koska sinne sokerirasitukseen mennään. Edellisessä odotuksessa en siis hyvien arvojen, alhaisen painon ja iän vuoksi käynyt rasituksessa ollenkaan, joten en edes tiedä mitä odottaa, saatikka koska kyseinen rasitus olisi syytä tehdä. Mutta kun kokonaisuudessaan toinen ja siis edellinen neuvola on ollut rv 17, ja seuraavaan on vielä kolme viikkoa aikaa! Kuinka usein te olette toisessa raskaudessa käyneet neuvolassa? Entä neuvolalääkärillä? Neuvolalääkäriä en ole kohdannut tässä raskaudessa vielä kertaakaan. Hiukan mietityttää että onkohan mun tätini siellä unhoittanut jotain.

Kaikenkaikkiaan täällä kuitenkin nautitaan kesästä ja raskaudesta täysin rinnoin (ei pelkästään kielikuva), on tämä vaan ihanaa!:D

5 comments:

 1. Ihanaa, että ultrassa oli hyviä kuulumisia!

  Kävin tarkistamassa blogimerkinnöistä, mulle sokerirasitus tehtiin ekassa raskaudessa viikolla 26+2. Eli saat varmaan odottaa vielä...
  ...rasitus itsessäänhän on ihan simppeli, 12h paasto ensin, sitten paastoarvon mittauksen jälkeen sokerijuoma ja yhden ja kahden tunnin arvot. Myöhemmin soitto siitä, miten meni. Ja jatkot sen mukaan.
  Mä esikoista odottaessa en syönyt mitenkään maailman järkevimmin, just herkkujen sun muiden suhteen, mutta sokerirasitus oli mallikelpoinen. Painokin pompsahti jossain vaiheessa. Se on niin ihmisestä kiinni, miten käy...

  Musta tuntuu, että toisessa raskaudessa mulla oli harvemmin neuvolakäyntejä kuin ensimmäisessä. Lääkärikäynnit olivat kuitenkin ihan normaalisti. Kysele ihmeessä, kun seuraavan kerran neuvolassa käyt!

  Tsemppiä rasituksen odottamiseen ja muutenkin! :)

  ReplyDelete
 2. Ihana kuulla, että ultrassa kaikki hyvin ♥

  Mulla oli neuvolakäyntejä huomattavasti vähemmän toisessa raskaudessa kuin ekassa (ja nyt vauvallakin on vähemmän käyntejä kuin esikoisella), mut lääkärit oli samoilla paikkeilla kuin ekassakin eli 10+2, 27+1 ja 36+3. Joillakin eri kunnassa asuvilla, olen kyllä kuullut neuvolalääkärin olevan vain kahdesti. Katsoin huvikseni että mulla oli siis neuvoloita kahdeksan ja niistä kolme lääkärille. Ja sitten rv40 jälkeen vielä kolme neuvolaa...

  Hyvää raskauden jatkoa - ihanaa että se odottaminen on ihanaa :)

  ReplyDelete
 3. Ihanaa et kaikki hyvin pikkusella, teillä meni sit päinvastoin et oli vähä pienempi viikkoihin nähen, meillä oli suurempi.. aika jännä :)

  Mulla on ollu neuvola VASTA kaks kertaa, viikolla 10 ja sit 16 ja nyt on ens ma oon sillo tasan viikolla 24, et ei niitä täällä meijän kunnassa ainakaa usein ole :/ Ja sokerirasitukseen sain käskyn mennä joskus 26-29 viikoilla ja ite pitää varata.

  ReplyDelete
 4. Lady, kiitos tsekkauksesta, saan siis tosiaan odottaa tuota ihanuutta vielä hetken. Kauhulla toisaalta odotan sitä, sillä nyt jo muutaman tunnin syömättömyys kostautuu loppupäivän oksetuksella, saatikka sitten mikään paasto. Urgh.

  Täytyy tosiaan kysellä tuosta lääkärineuvolasta tulevalla neuvolakäynnillä, eihän tää nyt ihan näin voi mennä.

  Petuli, näin mäkin ajattelin että varmaan toisessa raskaudessa käyntejä on harvemmin, ei niitä ihan yhtä usein tarvisikaan, mutta nyt alkaa jo tuntua että tämä meidän kunta säästää oikein toden teolla näissä käynneissä! Kun kyllä mä nyt yhden lääkärisihmisen oisin halunnu tähän raskauden vaiheeseen mennessä tavata, ihan vaikka huvikseni:)
  On muutes kyllä ihanaa et odotus on ihanaa, varsinkin kun se alussa oli niin kamalaa:D

  ReplyDelete
 5. Hannah, joo, taitaa nuo lasketut ajat vaan loitontua toisistaan joka ultralla! Hauska nähdä milloin mukelot sitten oikeasti syntyvät!:)
  Onpas sullakin kyllä ollut tosi harvoin neuvoloita, näin ne ilmeisesti vaihtelee kunnittain, pöh.

  ReplyDelete